Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

Knygnešių dalia

12 €
+0.50 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
978-9955-03-910-5
Leidimo metai:
Būklė:
Nauja
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Knygoje kaišiadorietis žurnalistas Jonas LAurinavičius rašo apie lietuviškos spaudos draudimo laikų (1864-1904) knygnešius ir daraktorius. Dauguma straipsnių buvo publikuota spaudoje, autoriaus knygelėse (1989-1991).

Ištrauka iš straipsnio su autoriumi:
Į knygelę „Knygnešių dalia“ sudėtos 26 Agotos Tumosaitės-Prūsaitienės dainos. Prof. Viktorija Daujotytė knygelės įvade rašė: „Įspūdinga vien tai, kad tokios dainos pasiekė mūsų laiką iš knygnešių lūpų, tad jos turi autentiškos patirties spalvų. Savita pasakojimo intonacija . Tai ne poetų sukurta poezija, žavinti meno jėga. Tai greičiausiai mūsų kultūros metraščiai, žmogaus dvasios taurumo liudininkai. Šie žodžiai išdainuoti ir išraudoti. Agota Tumosaitė-Prūsaitienė turi dar ir didelį moralinį argumentą. Ji – knygnešė. Lietuviams šis žodis tebėra šventas“.

Skaityti tokį prof. V. Daujotytės įvertinimą buvo be galo malonu. Knygelė buvo išleista 1991 metais Kaišiadorių spaustuvėje. Tiražas 300 egz. Tais pačiais 1991-aisiais „Raštijos“ leidykla Vilniuje išleido ir mudviejų su doc. Irena Kubiliene parengtą knygelę „Knygnešys Vincas Bielskus ir „Sietynas“. Nežinau iš kur doc. I. Kubilienė buvo gavusi V. Bielskaus atsiminimų sąsiuvinį. V. Bielskus atsiminimus rašė Sibire, Tomsko srityje, Parbigo rajone 1950 m. pradžioje. Tuo metu jis ėjo 79-uosius. Knygelė buvo išleista 1000 egz. tiražu. Be Knygnešio draugijos, knygelės leidyba rūpinosi ir Marijampolės Kraštotyros draugija. Įdomu, kad ši knygelė sulaukė ir antrojo papildyto leidimo, nes čia randame V. Bielskaus atsiminimų, biografinių duomenų, kitos vertingos ir įdomios medžiagos.

Aut. Laurinavičius Jonas
Būklė: Nauja
Kaina 12 Eur + siuntimo išlaidos

Pasidairykite po kitus mano skelbimus, turiu knygų apie knygnešius, tremtinius (tiek naujų, tiek ir atgimimo laikotarpio, kurios jau kvepia mielu to laikmečio vintažu). Yra puikių knygų apie kraštotyrą. Yra mažo tiražo knygų apie geriausius Lietuvos poetus J.Aistį ir P.Širvį.

Perkant daugiau galime pasiderėti.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (54)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (44)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (7649)