Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

Lustų karas. Kova dėl technologinės viršenybės šių laikų pasaulyje

23.00 €
+0.50 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
978-609-437-465-4
Leidėjas:
Leidimo metai:
Būklė:
Nauja
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Terminą „hibridinis karas“, pas mus paplitusį po nusikalstamo Rusijos režimo įvykdytos Krymo aneksijos, 2007 metais pasiūlė Frank‘as Hoffman‘as, JAV jūrų pėstininkų atsargos pulkininkas ir strategas. Ši sąvoka nusako XXI amžiaus karų ir konfliktų esmę: kovojama ne vien mūšiuose. Kariaujama ir ekonomikoje, ir prekyboje, ir kultūroje, ir technologijų srityje.

Chris‘as Miller‘is knygoje tiksliai dokumentiškai, o kartu ir subtiliai emocingai kalba apie daugeliui sunkiai įsivaizduojamą hibridinės kovos lauką, kuriame pergalę lemia iš silicio pagamintuose lustuose – nedideliuose elektroniniuose įtaisuose signalams apdoroti – sutelkta skaičiavimo galia. Susimastykime: kiek esame priklausomi nuo šių įtaisų? Juk be jų neveiktų jokia šiuolaikinė technika – nuo mobiliųjų telefonų iki lėktuvų.

Chris‘as Miller‘is pasakojimą pradeda nuo mokslininkų ir inžinierių daug lėmusių vaikystės išgyvenimų, tranzistorių išradimo ir baigia šių dienų aktualijomis: 5G internetu, dirbtiniu intelektu ir rytdienos prognozėmis. Ateities scenarijų rašys ne turintieji naftos ar metalų išteklių, o tie, kuriu rankose bus daugiau skaičiavimo galios. Tai puiki knyga ne tik tiems, kas domisi technologijomis, ne tik mėgstantiems dokumentiką ir politinius trilerius, bet ir tiems, nuo kurių valios šiandien priklauso politiniai bei techniniai sprendimai, darantys įtaką kiekvieno iš mūsų gyvenimui.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (2)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (1)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (7782)