Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

Lars Kepler knygos

40.00 €
+2.00 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidėjas:
Leidimo metai:
Būklė:
Labai gera
Likutis:
6 vnt.
Aprašymas

Lars Kepler – tai pseudonimas, kuriuo naudojasi sutuoktiniai Alexanderis Ahndoril (g. 1967) ir Alexandra Coelho Ahndoril (g. 1966) iš Švedijos. Abu jie yra profesionalūs ir sėkmingi rašytojai savoje šalyje. Nepaisant sėkmingai leidžiamų romanų, Alexandra taip pat yra literatūros kritikė dviems valstybės laikraščiams, o Alexanderis kuria scenarijus televizijos ir radijo programoms bei sceniniams pasirodymams. Neribodami savęs individualiu produktyvumu, vieną dieną pora nusprendė sujungti savo jėgas ir sukurti kažką bendro.

Pseudonimas Lars Kepler buvo pasirinktas taip pat neatsitiktinai. Autoriai taip nusprendė pagerbti du jiems svarbius asmenis. Po Larso vardu slypi dedikacija žymiajam Stiegui Larssonui, atvėrusiam skandinaviško detektyvo žanrui duris į tarptautinę rinką. Tuo tarpu pavardė Kepler pasiskolinta iš vokiečių mokslininko Johanneso Keplerio, 16-tame bei 17-tame amžiuose padariusio net kelis žymius astronomijos atradimus.

Alexanderis ir Alexandra Ahndoril ketinę ramiai ir tyliai kurti slapta prisidengę kitu vardu, turėjo šios iliuzijos atsisakyti pirmajam jų detektyviniam trileriui "Hipnotizuotojas" (2009 m.) sulaukus stulbinančios sėkmės. Kaip dažnai tokiu atveju pasitaiko, knygai tapus bestseleriu, žiniasklaida visuomenei atskleidė tikrąjį Lars Kepler indentitetą. Vienas garsių švedų režisierių 2012 metais pagal šią knygą net sukūrė filmą. Tačiau rašytojai nepabūgo staiga užklupusios šlovės ir savo skaitytojams netrukus padovanojo dar daugiau inspektoriaus Jono Linos serijos romanų.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (4)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (7436)