Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

Palaidotas Cezaris

5.00 €
+0.50 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
9955243406
Leidėjas:
Leidimo metai:
Būklė:
Labai gera
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Amerikiečių rašytojas Rex Stout (1866-1975) parašė daug romanų ir fantastinės literatūros, bet būtent kultiniais tapę detektyviniai romanai, apysakos ir apsakymai (net 73) apie genialųjį storulį Niujorko detektyvą Nero Volfą ir jo personalinį padėjėją, išradingąjį seklį, sekretorių, ir pokštininką Arčį Gudviną atnešė jam pasaulinę šlovę. Jo detektyvai išversti į 35 pasaulio kalbas 70 000 000 tiražais ir ekranizuoti. Rex Stout pelnytai laikomas vienu iš Amerikos klasikinio detektyvo tėvų. Jo herojai - ekstravagantiškasis Nero Volfas ir sąmojingasis Arčis Gudvinas - sugeba pakerėti bet kokią auditoriją.

Subtili ironija, įtempta intriga, kibirkščiuojantys sąmojai, spindinti Nero Volfo išmintis neleidžia atsitraukti nuo knygos iki paskutinio puslapio.
Žavusis Nero Volfas tiria bylas... namuose, nes iš namų išvažiuoja tik pas seną draugą ar pas gerą virėją, yra gurmanas, turi milžinišką orchidėjų kolekciją. Jo orchidariumą puošia daugiau kaip dešimt tūkstančių augalų, tad visus pinigus, gautus už atskleistus nusikaltimus, išleidžia elitinėms orchidėjų rūšims įsigyti.
Kai paaiškėja, jog atsirado žmogus, sumokėjęs už elitinį bulių - reproduktorių Cezarį gerokai daugiau, nei jis vertas, ir į pagalbą pasišaukiamas pats Nero Volfas, šį reikalą apgaubia tikrai imperatoriškos paslapties šydas...
Romanai apie Nero Volfą net vadinami vadovėliais pradedantiesiems sodininkams. Pats autorius, Reksas Stautas, niekada orchidėjomis neužsiiminėjo, o jo aistra buvo braškės (daugelis jo išvestų veislių apdovanotos parodose).

Romanas „Palaidotas Cezaris“ yra vienas iš „Šimto geriausių XX a. detektyvų“, kurį sudarė britų literatūros kritikai.

Kieti viršeliai, 432 psl, vertė Jovita Liutkutė. 2500 egz.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (335)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (7388)