Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

Skelbiamas numeris 49 : romanas

35.00 €
+1.75 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
9986393930
Leidimo metai:
Būklė:
Gera
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Thomas Pynchon (Tomas Pinčonas, g. 1937 m. Niujorke) – paslaptingas, vengiantis viešumos atsiskyrėlis, vienas iš „juodojo humoro“ stiliaus kūrėjų, visame pasaulyje pripažintas postmodernistinės literatūros genijus, kritikų vadinamas nuostabių pasakojimo struktūrų architektu.

Autoriaus stilius – unikalus, jo kūrybai būdingos mįslės, įvairiausių kodų šifravimas, platus emocinių atspalvių, gebančių perteikti ir juodą paranoją, ir šviesią poeziją, spektras. Tomo Pinčono tekstai verčia skaitytojus gerokai paskuti galvą, tačiau, kaip provokuodamas klausia pats rašytojas, „kodėl mus supantys dalykai turėtų būti lengvai suprantami?“ Romaną „Skelbiamas numeris 49“ galima pavadinti metafiziniu detektyvu ar intelektiniu trileriu.

Pagrindinė kūrinio herojė Edipa Mas, neįprastas jos vardas byloja apie ryšį su mėginančiu įminti Sfinkso paslaptį antikos mito herojumi, netikėtai sužino, kad yra paskirta vieno Kalifornijos nekilnojamojo turto magnato testamento vykdytoja. Sutrikusi, bet apimta smalsumo ji keliauja į mitologizuotą miestą San Narcizą, pasiryžusi įvykdyti savo pareigą.

Tačiau netrukus suvokia, kad ją supantis pasaulis yra anaiptol ne toks, koks atrodo. Moteris ima įtarti susidūrusi su keisčiausiu milžinišku sąmokslininkų tinklu, į kurį įtrauktas magnatas, juristas ir galbūt netgi jos vyras. Edipa nusprendžia perprasti mįslę. Kas tai: atsitiktinumas, sąmokslas ar žiaurus pokštas?

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (309)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (1)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (7454)