Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

Juozas Lukša-Daumantas ir jo atminimo įamžinimas

24.00 €
+0.50 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
9786094742637
Leidimo metai:
Būklė:
Gera
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Lietuva įvairiais renginiais ir organizuojamomis priemonėmis mini žymaus partizano Juozo Lukšos-Daumanto 100-ąsias gimimo ir 70-ąsias žūties metines. 2021-uosius Lietuvos Respublikos Seimas paskelbė šio laisvės gynėjo atminimo metais.

Leidinio „Juozas Lukša-Daumantas ir jo atminimo įamžinimas“ tikslas – dar kartą pristatyti iškiliąją asmenybę visuomenei ir ypač jaunajai kartai, supažindinti visus besidominčius Juozo Lukšos gyvenimu ir veikla su jo artimiausios aplinkos žmonėmis – šeima, žmona ir kovos draugais, parodyti kaip įvairiu metu išeivijoje ir nepriklausomoje Lietuvoje jis buvo prisimenamas bei pagerbiamas.

Skaitytojams pristatoma Juozo Lukšos-Daumanto biografinė apybraiža su daugiau nei kelis dešimtmečius trukusia jo atminimo įamžinimo veikla išeivijoje ir Lietuvoje. Toliau pateikiami žmonos Nijolės Bražėnaitės ir jos artimųjų bei Juozo Lukšos brolių Jurgio, Antano ir Stasio, taip pat buvusių artimiausių bendražygių Jono Pajaujo-Jonikio, Jurgio Krikščiūno-Rimvydo/Vytauto, Kazimiero Pyplio-Mažyčio/Audronio, Benedikto Trumpio-Ryčio, Julijono Būtėno-Stevės, Klemenso Širvio-Sakalo, Povilo Pečiulaičio-Lakštingalos svarbiausi biografiniai duomenys. Taip pat publikuojama įvairi papildoma arba labiau praplėsta informacija apie brolius partizanus Lukšas, bendražygius, o taip pat apie jų atminimo įamžinimą Kauno, Prienų ir kituose rajonuose.

Leidinys gausiai iliustruotas archyvinėmis nuotraukomis ir aprašomus įvykius, vietoves bei žmones užfiksavusiomis jau mūsų gyvenamojo laikotarpio fotografijomis. Taip pat panaudota ir daug pirminių šaltinių, kurių dalis skelbiami pirmą kartą.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (710)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (4368)