Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

Aklas gluosnis, mieganti moteris

12 €
+0.50 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidėjas:
Leidimo metai:
Būklė:
Labai gera
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Haruki Murakami kasmet įvardijamas kaip vienas realiausių pretendentų laimėti Nobelio premiją. Ir nors kol kas jam dar nepavyko pasiekti šio aukščiausio įvertinimo, jo vardas puikiai pažįstamas Lietuvos ir pasaulio skaitytojams. Japonų autoriaus 24 apsakymų rinkinys „Aklas gluosnis, mieganti moteris“ – pasakojimai, kuriuose siurrealizmo persmelktos žemiškas istorijos konstruoja platų žmogiškųjų jausmų spektrą.

Šiuose apsakymuose Murakami žmogaus emocijoms ir patirtims vaizduoti pasitelkia pačius netikėčiausius veikėjus - gyvybingus varnus, nusikaltėlę beždžionę, ledo žmogų. Rašytojas mėgsta žaisti ir su anapusinio pasaulio idėjomis, ir su žmogaus psichikos gelmėmis. Jam patinka nestandartinių žmonių mąstymas standartinėse situacijose ir standartinių žmonių mąstymas nestandartinėse situacijose. Jo pasakojamos prieštaringos istorijos įtraukia ir žavi.

Pradingusio vyriškio paieškos ir jas gaubiančios paslaptys; įsimylėjelių pabėgimas į Viduržemio jūros pakrantę; teatrologijos studento ir artimos merginos santykius temdantis mirties šešėlis... Haruki Murakami herojai susiduria su nepakeliama netektimi ir euforišku seksualumu, jie stengiasi įveikti pamažu atsirandantį atstumą, kuris juos skiria nuo pačių artimiausių žmonių. Visų siužetu veiksmas vyksta už Japonijos ribų, tačiau Kaip ir kiuose Murakami kūriniuose jaučiama prieštaringa japonų kultūros dvasia.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (299)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (113)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (4642)