Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

Debesų atlasas : romanas

25.00 €
+1.25 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
9786094660269
Leidėjas:
Leidimo metai:
Būklė:
Labai gera
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Ir tik išleisdamas paskutinį kvapą suprasi, kad tavo gyvenimas tebuvo lašas beribiame vandenyne!“

Bet kas gi yra vandenynas, jeigu ne gausybė lašų?

David Mitchell (Deividas Mitčelas, g. 1969 m.) – šešių romanų autorius, du iš kurių buvo pristatyti Man Booker premijai. Autorius su japone žmona gyveno Italijoje, Japonijoje ir Airijoje, kur šiuo metu su šeima ir apsistojo. 2007 m. žurnalas “„Time“ Mitchelą įtraukė į įtakingiausių pasaulio žmonių šimtuką. Jis dažnai vadinamas „europietiškuoju Murakamiu“: abiejų romanai pilni keistų personažų bei istorijų, japoniško santūrumo ir nutylėjimų; abu jie taip pat sėkmingai derina intelektualumą su populiariu turiniu.

„Debesų atlasas“ – trečiasis autoriaus romanas, sukėlęs nepaprastą skaitytojų ir kritikų susidomėjimą. Pagal šį romaną 2012 m. L. ir A. Wachowsky bei Tom Tykwer sukūrė to paties pavadinimo filmą.

Romane susipina šešios istorijos, apimančios laikotarpį nuo XIX a. iki tolimos ateities, tam tikra prasme – gyvenimo „po pasaulio pabaigos“. Kiekviena istorija yra susijusi su po jos einančia: naivus gydytojas, plaukiantis laivu per Ramųjį vandenyną, įžūlus ir genialus tarpukario kompozitorius, žurnalistė, tirianti korupciją atominėje elektrinėje, godus leidėjas, bėgantis nuo persekiotojų, maištui pakilusi ateities klonė, pasitinkanti savo tragišką likimą ten, kur kadaise buvo Korėja, ir vienas iš saujelės išlikusių po visuotinės katastrofos žmonių po daugelio tūkstančių metų dabartinėje Havajų teritorijoje… Visų jų likimai susipina, visi jie – susieti vienas su kitu. Visų istorijos nutrūksta įdomiausioje vietoje tam, kad vėl prasitęstų, tik kita tvarka.

Tai komplikuota, didžiulė, unikali knyga-dėlionė. Titaniškas vertėjo Laimanto Jonušio darbas. Knyga, reikalaujanti pastangų, ir teikianti nepaprastą skaitymo malonumą. Tai ir pasakojimas apie XIX a. laisvės siekius, ir distopija, ir žemiškųjų aistrų, ir kūrėjo kančių, ir žmonijos ateities istorija. Istorijų pynė, teigianti žmogaus sielos ir asmens laisvės nemirtingumą.

Ir visa laiką saves klausi: kaip Davidas Mitchelas tai parašė?

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (2083)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (2)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (4776)