Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

Vilko valanda

8.00 €
+0.50 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidėjas:
Leidimo metai:
Būklė:
Labai gera
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

„Vilko valanda“ – pirmasis lietuviškas stimpanko žanro romanas, kurio autorius Andrius Tapinas įrodė, kad pramoginė mūsų šalies literatūra nenusileidžia geriausiems užsienio kūriniams. Skaitytojų laukia nepaprasti veikėjai, alternatyvi istorija ir daugybė nuotykių!

Romanas „Vilko valanda“ – pirmoji žymaus žurnalisto, vertėjo ir televizijos laidų vedėjo knyga. Šis debiutas sulaukė daug palankaus dėmesio, apžvalgų bei atsiliepimų. 2013-iais metais kūrinys „Metų knygos“ rinkimuose tapo suaugusiųjų kategorijos nugalėtoju.

„Vilko valandos“ siužetas nukelia į kiek kitokį 1905-ųjų Vilnių, nei pažįstame iš vadovėlių bei archyvinės medžiagos. Autorius kuria alternatyvią istoriją, kurioje mūsų sostinė išsprūdo iš Rusijos imperijos grobikiško glėbio ir tapo laisvuoju Aljanso miestu. Vilnius – miestas, kuriame klesti mokslas ir mistika, verda intrigos ir pašėlęs gyvenimas.

Nejučia paneriame į įvykių sūkurį, kuriame laukia tamsūs užkaboriai ir politiniai susitarimai, nuožmios kovos ir alchemikų paslaptys. Autentiškos nuotaikos suteikia realios istorinės asmenybės, pavyzdžiui, Jonas Basanavičius. Ne mažau žavūs ir kiti knygos veikėjai – Vilniaus legatas Antanas Sidabras bei mokslininkas Nikodemas Tvardauskis.

Akyli stebėtojai pastebės ir daug šiuolaikinio pasaulio aktualijų, pvz., alternatyviajame Vilniuje sienas apipaišo Solomonas, laikraščiai savo antraštėmis vaikosi skaitytojų dėmesio, o mitinguotojai nuolat ieško teisybės ir dėl visų pasaulio nelaimių kaltina valdžią.

Sudomino trumpas aprašymas? Romanas turi ir tęsinį „Maro diena“, kuriame vėl susitiksime su charizmatiškuoju Antanu Sidabru, siekiančiu išsiaiškinti, kokie mistiniai dalykai dedasi Kaune.

Andrius Tapinas (g. 1977 m. balandžio 6 d.) – žurnalistas, laidų vedėjas, visuomenininkas, „Laisvės TV“ įkūrėjas, vertėjas, knygų autorius. Debiutavęs su romanu „Vilko valanda“ jis taip pat išleido jos tęsinį, taip pat skaitytojams pristatė politinį trilerį „Prezidentas“. Andrius Tapinas išbandė save netikėtame amplua ir kartu su Inga Valinskiene parašė erotinį meilės romaną „Meilė, kurios nemylėjau“.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (18860)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (4790)