Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

Būti ir klausti. Aiškinimo ratas

18.00 €
+0.50 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
Null
Leidėjas:
Leidimo metai:
Būklė:
Nauja
Likutis:
2 vnt.
Aprašymas

1-2 dalys
Knygos „Būti ir klausti. Hermeneutinės filosofijos studijos - 1“ aprašymas
Pirmojoje "Hermeneutinės filosofijos studijų" dvitomio knygoje susumuojami ir apibendrinami autoriaus daugelio metų hermeneutinės filosofijos istorinių ir kritinių studijų rezultatai. Knygoje derinamas probleminis-analitinis, istorinis ir sintetinis požiūriai.



Knygoje "Būti ir klausti. Hermeneutinės filosofijos studijos - 1" - pristatoma pagrindinių šios krypties atstovų - Wilhelmo Dilthey'aus, Martino Heideggerio, Hanso Georgo Gadamerio, Paulio Ricoeuro, Rudolfo Bultmanno ir kai kurių kitų autorių idėjų analizė. Nesiekiama atskleisti visuminį hermeneutinės filosofijos vaizdą ar išsamią jos istoriją, tačiau abu šie tikslai turimi omenyje: nagrinėjami svarbiausi jos probleminiai laukai ir atsiradimo bei raidos etapai.
Knygos „Aiškinimo ratas. Hermeneutinės filosofijos studijos - 2“ aprašymas
"Aiškinimo ratas. Hermeneutinės filosofijos studijos - 2" yra antroji Hermeneutinės filosofijos studijų dvitomio knyga.

Pirmojoje, pavadintoje Būti ir klausti, sudėtos svarbiausiųjų hermeneutinės filosofijos kūrėjų idėjų apybraižos. Ši, antroji, skiriama išsamesnėms atskirų problemų analizėms, mėginant taikyti hermeneutinio mąstymo principus: istorijos, tradicijos, meno kūrinio, dirbinio, tikėjimo, filosofijos ir humanistikos santykio. Šia proga taip pat pristatoma hermeneutinės filosofijos ir kritinės teorijos polemika dėl dialogo ir komunikacijos prigimties bei ribų apmąstymo, taip pat hermeneutinės folosofijos bendradarbiavimo su semiotika ir diskurso teorija galimybės ir prielaidos.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (9160)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (11703)