Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

Lotose Gimęs. Padmasambhavos gyvenimas

14.00 €
+0.50 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
995597995x
Leidėjas:
Leidimo metai:
Būklė:
Gera
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Tekstą „Lotose Gimęs. Padmasambhavos gyvenimas“ devintame amžiuje užrašė žymiausia Brangiojo Mokytojo, Tibete meiliai vadinamo Guru Rimpoče, mokinė ir partnerė dakinė Ješė Cogjal ir paslėpė biografiją vienoje šventykloje, kad būtų perduota ateities kartoms kaip Mokymas, skatinantis atbusti iš iliuzijos miego. Šis tekstas priklauso šventiems budizmo raštams ir vaduojančiai veikia ne tik protą, bet iš esmės keičia žmogaus likimą… Padmasambhava linkėjo, kad ji ateity patektų tik tiems žmonėms, kuriems yra skirta. Tai knyga ne vienkartiniam pasiskaitymui, o visam gyvenimui.

Šventuose budizmo šaltiniuose sakoma, kad „būtybės gimsta ketveriopai: iš įsčių, iš kiaušinio, iš drėgmės ir akimirksniu“. Taigi apie Padmasambhavą sakoma, jog jis akimirksniu, stebuklingai gimė Danakošos ežere, lotose žiede, kurį prieš tai apšvietė budos Amitabhos ir visų dešimties pasaulių krypčių budų atjautos spinduliai.

Mokytojas Padmasambhava (Lotose Gimęs – sanskr.) nebuvo paprastas, kūniškas žmogus – tai budos Šakjamunio įsikūnijimas. Į visus jo didingus darbus bei neįprastą gyvenimo būdą reikėtų žvelgti kaip į atjautos kupiną magišką spektaklį, žadinantį žmones iš samsaros iliuzijos miego.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (225)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (11730)