Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

Įdomioji astronomija

5.99 €
+0.50 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Viršelis:
Minkštas viršelis
Puslapių skaičius:
232
Būklė:
Gera
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Legendinis sovietų matematikas ir fizikas Jakovas Perelmanas savo gyvenimą paskyrė ne tik mokslo studijoms, bet ir jo populiarinimui. Jo knygos „Įdomioji fizika“, „Įdomioji aritmetika“, „Įdomieji eksperimentai“, „Įdomioji erudito enciklopedija“, taip pat „Įdomioji astronomija“ tapo parankinėmis knygomis kelioms moksleivių kartoms.
Knygoje „Įdomioji astronomija“, kuri pirmą kartą buvo išleista 1929 m., Perelmanas penkiuose skyriuose pasakoja apie svarbiausius kosminius reiškinius. Pirmojoje jis pasakoja apie Žemę, jos formą, judėjimą aplink Saulę ir savo ašį, paros laiko ir metų laikų kaitą, ilgumos ir platumos nustatymą, tikrąjį ir dekretinį laiką. Antroje – apie Mėnulį, jo gravitaciją, peizažus ir užtemimus. Trečioje – apie Saulės sistemos planetas, jų priešpriešą ir paslaptis. Ketvirtoje – apie žvaigždes, jų spindesį, Visatos dydį ir mastelį. O penktoje – apie gravitaciją, planetų ir žvaigždžių svorio ir tankio matavimą, ryšį tarp kosminių reiškinių ir oro. Ją deramai įvertins kiekvienas pradedantis nakties dangaus stebėtojas su mėgėjišku teleskopu.

Vertimas iš ketvirto pataisyto ir papildyto leidimo. Pirmas leidimas lietuvių kalba. Serija ''Pažinkime visatą !'' nr. 58. Ploni viršeliai, 232 psl. Su juodai-baltomis iliustracijomis.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (399)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (7293)