Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

Ankstyvoji krikščionybė: Istorinis Kristus. Krikščionybės kilmė

4.95 €
+0.50 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
9986400082
Leidėjas:
Leidimo metai:
Būklė:
Gera
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Knyga sudaryta iš dviejų autorių - A.Voldemaro ir A.Robertson) - veikalų, kuriuose nagrinėjamos ankstyvosios krikščionybės formavimosi ir plitimo aplinkybės. Išgulėjęs 60 metų rankraščių saugykloje A.Voldemaro kūrinys spausdinamas pirmą kartą. I. Istorinis Kristus - 1. Žydai ir jų kraštas: Palestinos kraštas. Padėties poveikis Palestinos gyventojams. Ankstyvieji žydai ir jų valstybės. Žydų valstybės atkūrimas. Valstybė lėtai skęsta. Žydų žemė tampa Romos provincija. 2. Žydų tautos būdas - Diaspora. Žydų vartojamos kalbos. Žydų tautos siela. 3. Jėzaus jaunatvė - Ar gyveno kada Jėzus? Dogma, kad Jėzus, Dievo Sūnus, gimė iš Mergelės Marijos. Jaunasis Jėzus. Jėzaus išvaizda. 4. Jėzaus veikla - Jonas Krikštytojas. Jėzaus veiklos chronologija. Jėzaus daryti stebuklai. Lėta mokymo pradžia. Apaštalų paskyrimas. Bažnytinės tvarkos pradžia. Jėzaus lankytos vietovės. Raštai apie Jėzų. Pastovi Jėzaus buveinė. 5. Jėzaus mokslas ir jo mirtis - Palaiminti vargdieniai. Dangaus karalystė. Mirusiųjų prisikėlimas. Kristus - vartai į išganymą. Nuodėmė. Jėzaus mokslas tik pradžia. Ar Jėzus tai Kristus? Kova su fariziejais bei Rašto aiškintojais. Paskutinė Jėzaus kelionė į Jeruzalę. Kryžiaus mirtis. 6. Prisikėlimas - Po kančios. Kitų raštai. Kristaus balsas iš dangaus. Apaštalų užrašai. Romoje. Krikščionių vardas. Antrasis atėjimas. Kristus Karalius. II. Krikščionybės kilmė - Jėzaus Kristaus legenda. Paulius. Atsiskyrimas nuo judaizmo. Kaip susikūrė katalikų bažnyčia.

Būklė-labai gera, bet truputį suspaukti ir užlinkę apatiniai viršelio kampučiai. Buvusio savininko parašas. Martyno Yčo dovanojimo spaudas.

KNYGYNAS, Pylimo 59, Vilnius. Knygą galite užsisakyti ir adresu www.knygavisiems.lt, o pasiimti mūsų fiziniame knygyne arba galime knygutę atsiųsti (Siunčiame LP registruotomis siuntomis ir LP Express paštomatais). Knygyno darbo laikas: Antradienis- Šeštadienis nuo 10 iki 16 val. Sekmadienį, pirmadienį ir švenčių dienomis nedirbame. Laikui bėgant, knygos būklė gali keistis.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (11652)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (1)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (4492)