Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

Didžiųjų Amerikos miestų mirtis ir gyvenimas

17.00 €
+0.00 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
978-609-8198-30-0
Leidėjas:
Leidimo metai:
Būklė:
Nauja
Likutis:
20 vnt.
Aprašymas

Ar gyventojai apie miesto planavimą gali suprasti daugiau nei profesionalūs urbanistai? Šis drąsus klausimas keliamas revoliuciją sukėlusioje ir klasika tapusioje Jane Jacobs knygoje „Didžiųjų Amerikos miestų mirtis ir gyvenimas“.

Autorė, kritikuodama tradicines urbanizmo teorijas, žvelgia į miestą kaip į gyvą organizmą ir tiki, kad čia vykstančiuose procesuose balsą privaloma suteikti žmonėms – savo miesto, rajono, gatvės šeimininkams. Ši prieš beveik 60 metų pasirodžiusi knyga išlieka vienu svarbiausių veikalų apie miestų planavimą: aštrus, polemiškas, bet optimistinio tono neprarandantis tekstas gvildena problemas, su kuriomis susiduriame ir šiandien, bei pristato vis dar aktualius socialiai ir ekonomiškai gyvybingo miesto dėmenis.

Nors žurnalistė, aktyvistė, knygų autorė Jane Jacobs (1916–2006) neturėjo formalaus urbanistinio ir architektūrinio išsilavinimo, o oponentai mėgindavo ją pašiepti kaip „tiesiog namų šeimininkę“, savo tekstais Jacobs sugebėjo radikaliai pakeisti miesto planavimo politikos principus.

Jane Jacobs (1916–2006) yra žymi 20 a. JAV ir Kanados žurnalistė, knygų autorė ir aktyvistė, padariusi didelę įtaką urbanistikai, sociologijai ir urbanistinės ekonomikos suvokimui. Pagrindinis šias temas nagrinėjantis Jane Jacobs veikalas – „Didžiųjų Amerikos miestų mirtis ir gyvenimas“ (1961) – 2020 m. pirmą kartą pasirodė ir lietuviškai.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (50)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (4467)