Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

#fainiausiapasaulymočiutė: anūkė klausia apie karus ir sąžinę. Kaip išgyventi karą, okupaciją, tardymus, lagerį ir tremtį? Kaip neišduoti bendražygių, Tėvynės ir kaip atsitiesti?

8.00 €
+0.50 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
9786094872563
Leidėjas:
Leidimo metai:
Būklė:
Labai gera
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

#fainiausiapasaulymočiutė žymiu feisbuko įrašus, atsirandančius po kasdienių mūsų su Močiute pokalbių telefonu. Dažniausiai jos pastebėjimai apie gyvenimą šmaikštūs ir pralinksminantys, nors praeities išgyvenimai – siaubingi: trijų brolių partizanų žūtys, tardymai, lageris, tremtis, netektys. Sunku suvokti, kaip žmogui užtenka jėgų viską pakelti; maža to, pagiežos tiems, kurie jaunystėje ją kankino, Močiutė turi mažai. Jos nepalaužiamas tikėjimas, meilė savo šaliai ir jos laisvei, kantrybė stulbina ir teikia vilties, kad net vėlyva senatvė gali būti ori ir laiminga.

Rašydama knygą skaičiau Močiutės prisiminimus, gilinausi į vaikystėje dažnai girdėtas istorijas ir džiaugiausi, kad spėju su laiku: galiu tikslintis, ginčytis, vėl ir vėl klausti, o ji – piktintis, kaip įmanoma nesuprasti iš pirmo karto. – Živilė Kropaitė-Basiulė

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (24)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (21118)