Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

Lietuvos ir Čekoslovakijos dvišalių santykių dinamika 1918-1939 metais

10.00 €
+0.50 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Būklė:
Gera
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Monografijos struktūra sudaryta taip, kad būtų atskleisti visi svarbiausi valstybių bendradarbiavimo momentai. Politiniams ir ekonominiams santykiams skirtos dalys yra plačiausios, nes šie aspektai vaidino svarbiausią vaidmenį dvišaliuose santykiuose. Pirmojoje dalyje „Lietuvos ir Čekoslovakijos politinio bendradarbiavimo kryptys“ analizuojamos pagrindinės užsienio politikos problemos, kurios darė įtaką Lietuvos ir Čekoslovakijos diplomatų bendradarbiavimui, dėl kurių kirtosi politiniai interesai ar buvo ieškoma politinės paramos.
Antrosios dalies „Lietuvos ir Čekoslovakijos ekonominių ryšių plėtra 1918–1939 metais“ tikslas – atskleisti ekonominių santykių tarp Lietuvos ir Čekoslovakijos plėtojimąsi, Čekoslovakijos suinteresuotumą Lietuvos rinka. Analizuojami ir Lietuvos bei Čekoslovakijos prekybos ryšiai, jų kaita, pateikiamas svarbiausių prekių grupių apibūdinimas.
Trečiojoje dalyje „Lietuvos ir Čekoslovakijos karinis bendradarbiavimas 1918–1939 metais“ analizuojami Lietuvos ir Čekoslovakijos ryšiai karinėje srityje, ypatingą dėmesį skiriant dvišalio bendradarbiavimo kryptims, Lietuvos karininkų studijoms Čekoslovakijoje bei karinės technikos tiekimui iš Čekoslovakijos į Lietuvą.
Ketvirtoji darbo dalis „Lietuvos ir Čekoslovakijos kultūros ryšių sklaida 1918–1939 metais“ skirta kultūrinio bendradarbiavimo raiškai atskleisti, išskiriant būdingus bendradarbiavimo bruožus. Dėmesio skiriama ryšiams muzikos, meno, literatūros, publicistikos ir švietimo srityse atskleisti.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (249)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (21087)