Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

Klaipėdos urbanistinė raida 1945-1990

40 €
+2.00 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Būklė:
Labai gera
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Tomo S. Butkaus, Vasilijaus Safronovo ir Vaido Petrulio monografija „Klaipėdos urbanistinė raida 1945-1990" – tai istorija apie Klaipėdos – vienintelio Lietuvoje Antrojo pasaulinio karo metais visų buvusių gyventojų netekusio miesto, kelis šimtmečius iki tol statyto kitoje kultūrinėje terpėje – urbanistinį planavimą 45 metų laikotarpiu po karo. Lietuvoje tai pirmas darbas, kuriame tokiu mastu susisteminama medžiaga apie vieno miesto projektavimą tarybiniais metais.

Autoriai nagrinėja Klaipėdos projektavimo priklausomumo TSRS metais sąlygas ir funkcinius-struktūrinius miesto elementus, parodydami jų tarpusavio sąryšius ir svarbą Klaipėdos vystymuisi. Monografija atskleidžia, kaip tarybiniais metais buvo suformuotas vienintelis Lietuvoje aiškaus linijinio plano miestas ir kaip šiandien jau sunkiai įsivaizduojamomis projektavimo ir statybos sąlygomis uostamiestyje sugebėta sukurti savitus urbanistinius darinius bei klaipėdietišką architektūros stilių.

Knyga gausiai iliustruota svarbiausius Klaipėdos pokyčius kelis dešimtmečius fiksavusių fotografų nuotraukomis, daugeliu atvejų pirmą kartą publikuojamomis atskirų pastatų ir objektų, kvartalų ir rajonų bei viso miesto projektavimo dokumentų reprodukcijomis bei originaliomis, specialiai šiai knygai pagamintomis schemomis.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (48)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (6)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (20751)