Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

Lietuvos diduomenė XIV a. pabaigoje - XV a.

16 €
+0.50 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
995544567X
Leidėjas:
Leidimo metai:
Puslapių skaičius:
380
Būklė:
Labai gera
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Ši knyga - pirmas bandymas išsamiai ištirti XIV a. pabaigos - XV a. aukščiausią lietuvių bajorijos sluoksnį - diduomenę. Lietuvai priėmus krikštą ir užmezgus unijos ryšius su Lenkija, šalyje vyko dideli socialiniai, politiniai ir kultūriniai pokyčiai. Juose aktyviai dalyvavo, juos net lėmė diduomenė. Istoriografijoje to laikotarpio reformos siejamos su didžiųjų kunigaikščių Jogailos ir Vytauto vardais. Tačiau galima atkurti kur kas platesnį kaitos kontekstą, į tyrimo erdvę įtraukiant diduomenę.
Knygoje nagrinėjama lietuvių diduomenės sudėtis, struktūra, valdžia. Ieškoma atsakymų į klausimus: kokie žmonės sudarė to meto politinį elitą? Kokios aplinkybės lydėjo jų karjeras? Kokios socialinės struktūros įtakojo visuomeninį gyvenimą ir politinius sprendimus? Knygoje parodoma, kad ankstesnis didžiojo kunigaikščio formuojamas diduomenės vaizdinys pernelyg supaprastina tuometinius valdymo santykius. Vis labiau aiškėja, kad diduomenės valdžia buvo savito proceso rezultatas, kuriame valdovo valia buvo tik vienas veiksnys tarp daugelio kitų.
Pagrindinis knygos tikslas - atskleisti vientisos, ypatingą gyvenimo būdą ir savimonę turinčios socialinės grupės paveikslą.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (3336)
User sabri
sabri
(234)
3336 prekės
Pardavėjas - ekspertas

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (6)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (20663)