Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

Lietuvos Metrika (5 knyga). 1427-1506

9.95 €
+0.50 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
5420010712
Leidimo metai:
Viršelis:
Kietas viršelis
Puslapių skaičius:
403
Būklė:
Gera
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

LDK raštinėje jau nuo XV amžiaus vidurio buvo paliekami įvairiausių jos išduodamų dokumentų tekstų nuorašai. LDK kanclerio Leono Sapiegos įsakymų apie 1594 m. visa iki tol LDK raštinėje susikaupusi raštvedybas bei archyvinė dokumentacija, kurios didžioji dauguma nuo dažno naudojimo tapo panaši į apirusias knygas, pradėta perrašinėti į knygas-kopijas. Šis darbas užtruko apie dešimt metų, raštinėje susikaupusi dokumentacija buvo perrašyta į maždaug 190 Lietuvos Metrikos knygų-kopijų. Originalioji LDK raštinės dokumentacija - "knygos" buvo paliktos saugoti Žemutinės pilies rūmuose ir, deja, per XVII a. karus bei suirutes žuvo. Lietuvos Metrikos XV-XVI a. knygos-kopijos liko LDR raštinės žinioje ir kartu su vėlesnėmis, XVII-XVIII a. susikaupusiomis originaliomis knygomis buvo išsaugotos iki mūsų dienų. Šioje knygoje spausdinami 1427-1506 metų dokumentai.

Būklė-labai gera, bet knygos viduryje viršutiniai puslapių kampai buvo perlenkti, šone ten, kur sueina puslapiai yra šviesiai rusva dėmė, aplanko viršus palankstytas ir paplyšęs, ant priekinio viršelio aplanko yra gelsva dėmė.

KNYGYNAS, Pylimo 59, Vilnius. Knygą galite užsisakyti ir adresu www.knygavisiems.lt, o pasiimti mūsų fiziniame knygyne arba galime knygutę atsiųsti (Siunčiame LP registruotomis siuntomis ir LP Express paštomatais). Knygyno darbo laikas: Antradienis- Šeštadienis nuo 10 iki 16 val. Sekmadienį, pirmadienį ir švenčių dienomis nedirbame. Laikui bėgant, knygos būklė gali keistis.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (11568)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (1)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (21262)