Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

Pragaro vartai – Štuthofas

9.95 €
+0.50 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
9986757118
Leidimo metai:
Būklė:
Gera
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Ši knyga skiriama 46 Lietuvos inteligentų, 1943 m. suimtų ir išvežtų į Štuthofo koncentracijos stovyklą, taip pat kiek vėliau ten patekusių 16 spaudos darbuotojų ir žurnalistų atminimui. Knygos pirmosios dalies medžiaga suskirstyta pagal tai, kur žmonės buvo suimti: Kaunas, Marijampolė, Vilnius, Šiauliai, taip pats atskirai išskirta spaudos darbuotojų ir žurnalistų grupė. Stengtasi kiek įmanoma netrumpinti atsiminimų, jie tik truputį paredaguoti, iliustracinė medžiaga derinama su knygos tematika. Prie kalinių nuotraukų dedami trumpi jų biografijos duomenys, artimųjų atsiminimai, laikraščių ir žurnalų publikacijos, dokumentų kopijos iš Štuthofo muziejaus. Antroje dalyje dedami gana literatūriški Rapolo Mackonio, Leono Puskunigio pasakojimai. Pastarajam didelį įspūdį paliko Balio Sruogos asmenybė, jo Dievų miškas, tad įkvėpimo pagautas parašė savąjį Dievų miško variantą.

Būklė-labai gera, bet truputį patrintas priekinio viršelio viršutinis kamputis, vienas puslapis buvo perlenktas, vieno puslapio apatinis kampas buvo perlenktas.

KNYGYNAS, Pylimo 59, Vilnius. Informaciją apie mus žiūrėkite mūsų prieigoje. Knygą galite užsisakyti ir adresu www.knygavisiems.lt, o pasiimti mūsų fiziniame knygyne arba galime knygutę atsiųsti (Siunčiame LP registruotomis siuntomis ir LP Express paštomatais). Knygyno darbo laikas: Antradienis- Šeštadienis nuo 10 iki 16 val. Sekmadienį, pirmadienį ir švenčių dienomis nedirbame. Laikui bėgant, knygos būklė gali keistis.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (11514)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (20520)