Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

Tibeto mirusiųjų knyga

24 €
+0.50 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
9955-492-02-3
Leidimo metai:
Būklė:
Gera
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

„Tibeto mirusiųjų knyga“ arba kitaip Bardo thodol yra tekstas, kurį tibetiečiai skaito šalia mirusiojo, tikėdami, kad jo sąmonė kurį laiką dar lieka kūne ir viską girdi. Tekstai paruošia kelią į pomirtinį pasaulį ir neleidžia paklysti tarpinėje būsenoje tarp mirties ir atgimimo.

Kiekvienos kultūros ir tautos įsivaizdavimas apie pomirtinį pasaulį skirtingas. Dėl to skiriasi ir laidojimo papročiai. Įsivaizduokite, kad palikdami kūną girdite mylimojo balsą, kuris į ausį šnabžda paaiškinimus apie viską, ko laukti pomirtiniame gyvenime. Tibetiečiai mirusiajam skaito tekstus, nurodančius tolesnį keli, padeda suprasti mirties esmę ir palengvinti tarpsnį iki atgimimo. Pomirtinio pasaulio vaizdiniai išsamiai aprašyti „Tibeto mirusiųjų knygoje“.

Šiame Rytų išminties leidinyje iš pradžių pristatoma Tibeto istorija, pagrindinės filosofinės idėjos, budizmo tiesos. Skaitytojams paaiškinamos įvairių išsireiškimų prasmės, teksto struktūra, esminės doktrinos ir pateikiamos gairės, kurios padės suprasti kaip tibetiečiai įsivaizduoja mirtį. Kas vyksta mirties metu? Knygoje aprašomi mirties ženklai ir specifiniai ritualai, kuriuos reikia atlikti prieš keliaujant į anapusinį gyvenimą.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (5482)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (21284)