Rašytojas Džei Makintošas vis dar gyvena idiliškais vaikystės vasarų prisiminimais. Vienišam turtingų tėvų vaikui anuomet tikrą prieglobstį teikė keistuolis Džou, pasakojęs apie savo keliones, mokęs pažinti vaistažoles, puoselėti sodo ir daržo augalus bei gaminęs ypač keistą vyną. Nors Džou vieną rudenį mįslingai dingo, Džei vis dar traukia sugrįžti į aną magišką laiką. Juolab kad gyvenimas rodosi nuobodus ir beprasmis, o nuo romano, pelniusio jam šlovę, pasirodymo praėjęs jau visas dešimtmetis. Netikėtai atrasti senojo bičiulio palikti vyno buteliai paskleidžia savo magiją ir tampa raktu į seniai Džei kamuojančią paslaptį. Jis meta miestietišką gyvenimą Londone ir išsikrausto į mažytį Prancūzijos kaimelį Lankenė. Čia Džei laukia akistata su praeitimi ir pažintis su simpatiška, bet atšiauraus būdo našle, taip pat saugančia ne vieną paslaptį. Tarp jųdviejų užsimezgęs ryšys žada svarbų pokytį Džei gyvenime. Ar jam pagaliau pavyks rasti atsakymus į kamuojančius klausimus ir atversti naują gyvenimo puslapį? „Gervuogių vynas" – garsiosios britų rašytojos Joanne Harris maisto trilogijos dalis (kitos dvi – „Šokoladas" ir „Penki ketvirčiai apelsino"). Kaip ir kitose savo knygose, autorė panardina skaitytoją į žmonių tarpusavio santykius, jausmus, paslaptis bei mažus gyvenimo malonumus.