Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

Vydūnas regėjimai, darbai, atradimai

10.00 €
+0.50 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
978995532424
Leidėjas:
Leidimo metai:
Būklė:
Labai gera
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Knyga, skirta vienam iškiliausių mąstytojų, humanistų ir kultūros veikėjų Lietuvos istorijoje – Vilhelmui Storostai-Vydūnui – „Vydūnas. Regėjimai, darbai, atradimai". Šios išskirtinės asmenybės palikti veikalai ir gebėjimas giliai, plačiai mąstyti buvo vertinami ne tik Lietuvoje.

Knygos „Vydūnas. Regėjimai, darbai, atradimai" autorė Rima Palijanskaitė apžvelgia visą mąstytojo gyvenimo kelią, jo veiklą ir kūrybą. Tai asmenybė, kurios neįmanoma įsprausti į rėmus, per maža ir per menka vadinti jį rašytoju ar mąstytoju, todėl tenka žvelgti į žmogų, pralenkusį istoriją ir pripažinti, jog iki šiol jam skirta gerokai per mažai dėmesio.

Knygoje taip pat rasite ištraukų iš Vydūno atsiminimų, laiškų, jo paties apmąstymų. Pažinsite labai jautrų, reiklų sau ir kitiems, vertybėms ir idealams ištikimą žmogų.

Vydūnas (Vilhelmas Storosta, 1868–1953) – didysis lietuvių humanistas, rašytojas, žymiausias Mažosios Lietuvos kultūros veikėjas. Aukščiausia vertybe Vydūnas laikė žmogiškumą, todėl bet kurioje iš daugelio savo veiklų siekė ugdyti žmones, auginti laisvą ir sąmoningą tautą, kuri būtų iš tiesų laisva.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (4)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (41206)