Įsivaizduokite nerūpestingą vasarą po Italijos saule: maudynes jūroje, mėgavimąsi vietiniu maistu ir vynu, tingias klajones iš salos į salą, iš uosto į uostą...
Vasara salose – garsaus britų rašytojo, maisto kritiko ir klajūno Matthew Forto odisėja po Italijos salas; tikras kulinarijos ir kultūros vedlys, kuris paskolins idėjų keliaujantiems; juslingas ir spalvingas įkvėpimas visiems, norintiems išragauti gyvenimą.
Sėdęs ant savo „Vespos“, o atstumus, kurių nejungia keliai, įveikęs keltais, Matthew Fortas pasiima mus į malonumų ir įspūdžių kupiną kelionę po Elbą, kur kadaise buvo ištremtas Napoleonas, Saliną, garsėjančią kaparėliais, Panteleriją, šlovinamą dėl ten gaminamo desertinio vyno, Pjanozą, kur kalinti pavojingi mafijos vadeivos, magiško grožio Kaprį ir daugybę kitų salų.
„Viduržemio jūra senovės arabų ir žydų kartografų buvo vadinama Vidine jūra, man atrodo, jog kaip tik taip ir yra – tiek asmenine, tiek geografine ir istorine prasme. [...] Kartais gailiuosi, kad nesileidau į šią kelionę jaunesnis, bet dabar nepaprastai džiaugiuosi, tik ne tuo, jog nepadariau to tada, o tuo, kad darau dabar. Kiekvienas jūros raibulys, kiekvienas saulės žybtelėjimas atgaivina vis kitą prisiminimą, kitą saldų jausmą, malonumą, džiaugsmą iš praeities ir ypatingą dabarties pojūtį.“ M. Fort