Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

Sutikti eidą

7.00 €
+0.50 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
9786090125038
Leidėjas:
Leidimo metai:
Būklė:
Labai gera
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Antroji Ilonos Ežerinytės knyga jaunimui „Sutikti eidą“ – apie jautrią, kūrybingą ir nuo realybės kiek atitrūkusią paauglę Algę. Ir apie pasaulį, kuris atsiveria, jei išdrįsti jį matyti.

„Sutikti eidą“ – tai magiškojo realizmo knyga, sujungianti tikrovės ir fantazijos pasaulius. Pagrindinė knygos veikėja Algė gyvena fantazijų pasaulyje ir tai jai trukdo rasti draugų, būti mėgstamai, trukdo pritapti. Algė jaučiasi vieniša ir kartais kelia klausimus, kurių niekaip nesugeba išspręsti – gal jos fantazijos yra kokia nors liga; ar yra daugiau tokių, kaip ji?


Dažniausiai po pamokų mokykloje, kur ją bendraklasiai vadina „kosmonaute“ arba tiesiog nepastebi, Algė sėdi savo pamėgtoje kavinukėje ir stebi žmones – kuria jų istorijas, pripapildo pasaulį savo fantazijomis. Kartą toje pačioje kavinėje Algė sutinka moterį ir ši pažintis pakeičia jos gyvenimą. Moteris papasakoja Algei, kad egzistuoja Tarpiniai Pasauliai ir būtybės, kurios mielai bendrauja su žmonėmis, tereikia į jas kreiptis. Moteris paskolina Algei knygą su visais paaiškinimais, kaip sutikti eidą...

Autorės sukurta mistinė būtybė eidas yra draugas, kurį vienišas žmogus gali gauti vienam mėnesiui. Algė susiras net du tokius draugus, tačiau kuris iš jų yra tikrasis eidas?

Įdomu tai, kad eido sąvoka nėra visiškai išgalvota. „Eidas“ – tai filosofinis terminas, kurį savo filosofijoje vartojo Edmundas Husserlis. Tai pavidalas, sąvoka ar idėja, kuri reiškia „grynąją esmę“. Knygoje eidas yra tarsi žmogiškumo priešingybė, jis neturi savyje blogio prado.


„Sutikti eidą“ – antroji Ilonos Ežerinytės knyga, pelniusi Prano Mašioto premiją. Pirmoji pasakų knyga „Šunojaus diena“ taip pat sulaukė didelio pasisekimo ir pripažinimo – Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos Lietuvos skyrius pripažino ją reikšmingiausiu metų vaikų literatūros debiutu ir apdovanojo rašytoją Aldonos Liobytės premija.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (8)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (3763)