Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

Didieji klausimai vaikams

13.00 €
+0.50 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
978-9955-919-05-6
Leidimo metai:
Būklė:
Labai gera
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Teologinė knyga "Didieji klausimai vaikams“ – tai jau antrasis Lietuvos ir Latvijos jėzuitų provincijos inicijuojamo projekto „Siekiantiems begalybės“ leidinys. Pagrindinis projekto tikslas – prisidėti prie mokslo ir tikėjimo dialogo puoselėjimo.
KODĖL DIEVAS SUKŪRĖ ŽMOGŲ? Žmogus sukurtas, kad ieškotų savo Kūrėjo, pažintų jo meilę ir būtų su juo laimingas amžinybėje, nes Dievo „meilė niekada nesibaigia“ (1 Kor 13, 8).
AR TIKĖJIMAS NEPRIEŠTARAUJA MOKSLUI? Mokslas ir tikėjimas pateikia išsamesnį pasaulio vaizdą, nes padeda suprasti ne tik, kaip pasaulis atsirado, bet ir kodėl jis apskritai yra.
KODĖL DIEVAS LEIDŽIA VYKTI BLOGIEMS DALYKAMS? Kūrėjui labiau patinka dovanoti laisvę ir nuotykį; jis sukūrė visus daiktus tokius, kad jie save kurtų. Blogis – laisvės kaina.
AR STEBUKLAI VYKSTA ? Stebuklai mums atrodo kaip antgamtiniai įvykiai, bet jie tokie nėra Dievui. Stebuklai – tai būdas parodyti, kad kažkas nauja beldžiasi į mūsų pasaulį.
PENKI DIDIEJI ARGUMENTAI. Tikėjimas į Dievą geriau paaiškina visatos atsiradimo ir gyvybės iškilimo stebuklą, Jėzaus istoriją, žmogaus gebėjimą suvokti, kas yra gera ir bloga, žmogaus širdies ilgesį TIESOS, MEILĖS, GĖRIO ir GROŽIO.
AR GALIMA ABEJOTI IR BŪTI GERU KRIKŠČIONIMI? Tikėjimas ir abejonė – draugai. Abejonė skatina gilintis į savo tikėjimą, geriau jį pažinti. Tai stiprina tikėjimą.
AR KITOS RELIGIJOS GALI NUVESTI Į DANGŲ? Jėzus Kristus yra Tiesos pilnatvė. Tikime, kad kiekvienas žmogus pasieks dangų, jeigu tik ieškos Tiesos, vadovaudamasis sąžine.
KUO JĖZUS SAVE LAIKĖ? Kažkas Jėzaus paklausė: „Jeigu esi Mesijas, pasakyk mums atvirai!“ Jėzus atsakė: „Aš ir Tėvas esame viena“ (Jn 10, 24–30).
KĄ JĖZUS SKELBĖ? Jėzus tvirtino, kad Dievo karalystė yra tarp mūsų. Dėl to „pirmiausia ieškokite Dievo karalystės ir jo teisumo“ (Mt 6, 33).
KAIP VISA BAIGSIS? Žmonija ir visa gyvybė – tik akimirka visatos istorijoje. Visata – tik akimirka Dievo laike. Tikėjimas amžinuoju gyvenimu remiasi Dievo meilės kupina ištikimybe. Juk pasakyta, kad meilė neikada nesibaigia.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (16)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (1)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (23368)