Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

Palaidokite mane po grindjuoste

9.99 €
+0.50 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Būklė:
Gera
Likutis:
14 vnt.
Aprašymas

Pavel Sanajev gimė 1969 metais Maskvoje profesionalių teatro ir kino aktorių šeimoje. Jo senelis Vsevolod Vasiljevič Sanajev, įžymus tarybinis aktorius, suvaidinęs vaidmenis daugiau kaip 80 filmuose, tai „Volga, Volga“, „Jie turi Tėvynę“, „Jūsų sūnus ir brolis“, „Pamiršta melodija fleitai“. Mama, teatro ir kino aktorė Jelena Vsevolodovna Sanajeva, įsiminė iš ryškių antraeilių vaidmenų filmuose „Buratino nuotykiai“, „Baidyklė“, „Ali-Babos ir keturiasdešimties plėšikų nuotykiai“.
Pavel vaikystė nebuvo nerūpestinga. Mama ir tėtis kartu negyveno ir net aštuonerius metus berniukas praleido pas senelius. Močiutės, Lidijos Sanajevos, valdingos, tironiško charakterio moters Pavel labai bijojo. Kartais jis jausdavo didžiulę jos meilę, bet tai buvo itin retai. Kai berniuko patėviu tapo žymus tarybinis aktorius ir režisierius Rolan Bykov, mamai pavyko paslapčia paimti sūnų iš močiutės. Mėnuo praleistas kartu su mama ir Rolan Bykov liko šviesia akimirka vaiko gyvenime. Tačiau labai greitai močiutei taip pat paslapčia pavyko susigrąžinti anūką ir jis dar ilgus ketverius metus gyveno kartu su ja.
Pavel dėkingas savo tėvui kaip žmogui, kurio dėka jis išvydo pasaulį, bet daugiausiai įtakos charakterio formavimuisi vis tik padarė jo patėvis Rolan Bykov. Vaikystėje Pavel suvaidino kelis vaidmenis filmuose, pirmasis buvo Rolan Bykov surežisuotame filme „Baidyklė“. Tačiau renkantis profesiją jis pasirinko ne aktorystę, bet scenarijų rašymą.
Devyniasdešimtaisiais, pažymėtais totalia, bizniu vadinama spekuliacija, kinematografijos instituto studentas Pavel Sanajev pradėjo uždarbiauti smulkiu video piratavimu. Patėvis greitai užkirto kelią tokiai veiklai, užuot piratavęs, įtikino jaunuolį pradėti rašyti knygą. Pavel buvo labai svarbus patėvio pritarimas, ir tuo tarpu, kai jo bendrakursiai jau važinėjo iš spekuliacijos uždirbtų pinigų mašinomis, jis praleido daugiau nei metus rašydamas autobiografinę apysaką. Paskelbta 1996 metų vasarą žurnale „Oktiabr“ ir įvertinta kasmetine žurnalo premija bei pasiūlyta Bukerio premijai, ji buvo pastebėta profesionalų ir rado karštų jaunų gerbėjų. 2003 metais patėvio paskatinta parašyti apysaka buvo išleista atskira knyga pavadinta „Palaidokite mane po grindjuoste“. Ji tapo tikruoju „bestseleriu“, o jos autorius – vienu žymiausiu šiuolaikinės Rusijos rašytoju. Be jokios reklamos, vien „sarafaninio radijo“ dėka, 20 tūkst. egzempliorių tiražą skaitytojai išpirko labai greitai. Tai buvo sėkmingas literatūrinis debiutas.
Vėliau Pavel imasi kino filmų vertimų, scenarijų ir režisūros. Lietuvos televizijos užsakymu filmu „Kauno bliuzas“ (2004) jis debiutuoja kaip režisierius ir scenaristas. Vėliau įgyvendina ekrane dar 4 savo scenarijus režisuodamas filmus „Paskutinis savaitgalis“ (2005), „Nulinis kilometras“ (2007), „Žaidime“ (2009), „Žaidime 2. Naujas lygis“ (2010).
Atgailaudamas, kad knygoje „Palaidokite mane po grindjuoste“ neatskleistas patėvio ir jo išmintingo auklėjimo vaidmuo, Pavel Sanajev siekė užpildyti šią spragą ir 2013 metais išleido pirmą romano „Pakrikėlio kronikos“ dalį, kuri dažnai laikoma garsios apysakos tęsiniu. Tačiau pats autorius šį darbą išskiria iš kitų savo kūrinių ir autobiografiniu jo nelaiko.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (82)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (23501)