"Maistas. Ką mes darome su juo, o jis su mumis" - tai antroji Guodos Azguridienės knyga. Pirmoji – „Auksinės žuvelės ilgesys“ – skirta ekonomikos bei visuomenės klausimams, kuriuos autorė nagrinėjo daugiau nei dešimt metų dirbdama ekonomikos analitike.
Ši knyga taip pat turi ryškų socialinį ir filosofinį matmenį, tačiau kalba apie daug apčiuopiamesnius kiekvienam žmogui dalykus - maistą ir jo įtaką mums. Paklausta, kodėl, būdama ne medikė ir ne gamtininkė, rašo šiomis temomis, autorė atsako, kad būtent dėl to. Nes šiandienos „profesionalų visuomenėje“ žmogui nebelieka vietos gyventi pačiam – jis tik privalo konsultuotis su specialistais. Matydamas tiek skirtingų teorijų ir rekomendacijų dėl mitybos, jis pasimeta arba jokių jų nebepaiso.
Knyga „Maistas. Ką mes darome su juo, o jis su mumis“ siekia padėti žmonėms susigaudyti, ką skirtingos rekomendacijos reiškia ir, svarbiausia, kaip pasirinkti pačiam.