Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

Blūdas. Klaida; Užuovėja. Išėjusiems negrįžti; Algimantas. (3 kn.)

5.00 €
+0.50 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidėjas:
Leidimo metai:
Būklė:
Labai gera
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

1-Julijonas Lindė-Dobilas, Pelėda Lazdynų. Blūdas. Klaida.
Santrauka

J.Lindės-Dobilo (1872-1934) romanas apie 1905 metų revoliucijos atgarsius Lietuvoje, kurio tėra buvęs vienas leidimas (Tilžė, 1912) ir Lazdynų Pelėdos (S.Pšibiliauskienės, 1867-1926) romanas apie pragaištingus nelygių vedybų padarinius, paliečiąs ir tamsiąsias bei skaudžiąsias 1905 metų revoliucijos puses. Romanai išleisti „Aukštupių“ serijoje, kurioje skelbiami lietuvių senieji, prieškariniai ir išeivių romanai, kurių nebuvo išleista Lietuvoje sovietiniais metais.
2- Marius Katiliškis. Užuovėja. Išėjusiems negrįžti. Knygos santrauka : Žinomo JAV lietuvių prozininko M. Katiliškio novelių romanas „Užuovėja“ bei romanas „Išėjusiems negrįžti“. Pirmasis emigracijoje išėjęs Katiliškio romanas „Užuovėja“ (1952) poetizuoja tarpukario Lietuvą ir vaizduoja ją kaip prarastą rojų.

Romanas „Išėjusiems negrįžti“ (1958) daug kuo primena dienoraštį ar dokumentą, kur aprašyti tragiškiausi 1944 m. vasaros ir rudens mėnesiai. Rašytojas fiksuoja besitraukiančiųjų iš gimtojo krašto realybę – pavojus, badą, išgyvenamą baimę. Šis kone dokumentinis autentiškumas yra viena iš didžiausių kūrinio vertybių. 3- Vincas Pietaris. Algimantas. Knygos santrauka: Ar yra kas nors brangesnio už tautą ir tėvynę? Kiek kraujo galima pralieti už savo kraštą ir mylimą moterį? Vinco Pietario romanas ALGIMANTAS nepraranda aktualumo ir skaitytojus įtriaukia taip pat, kaip geriausių pasaulio klasikų romanai.

XIII amžiaus pradžia. Keičiasi politinis Europos žemėlapis: vienos valstybės nyksta, kitos – tik pradeda augti. Iš slavų kunigaikščių apsuptų lietuvių genčių telkiama Lietuvos valstybė. Verda tarpusavio kovos – kunigaikštis Tranaitis bando vaduotis iš slavų įtakos, o jo brolis Aršusis, pasitelkęs tuos pačius slavus, siekia Lietuvos valdovo sosto.

Per antpuolį Kirsnos pilyje Voluinės kunigaikščio Romano kariai nužudo kunigaikštį Tranaitį ir jo tėvą Mingailą, o mažą sūnų Algimantą pagrobia. Kunigaikščio tarnas Basasis pasiryžta ieškoti vaiko. Po dešimties metų randa jį Romano pilyje, pavadintą Danyla. Užaugęs Danyla pasivadina Ilgūnu ir bando grįžti į tėvynę, norėdamas atgauti savo žemes. Kelionėje įsimyli, veda, o grįžęs ima ruoštis žygiui prieš savo dėdę Aršųjį, vedusį svetimtautę ir priėmusį stačiatikių tikėjimą. Prasideda ilgai trunkančios Algimanto kovos su priešais ir sunkus, išbandymų kupinas kelias į Lietuvos valdovo sostą.

Kaip susiklostys herojų likimai? Ar drąsa ir kilnumas nugalės priešų pinkles?

Nusikelkite į XIII amžiaus Lietuvą, patirkite nuotykius, įsijunkite į kovas, pajuskite ištikimos draugystės ir meilės skonį...

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (255)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (330)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (53585)