524 patiekalai per 365 dienas, arba Gyvenimo prasmės paieškos prie puodų
Baigianti trečią dešimtį, gyvenanti apleistame bute Kvinsio rajone, sekretore be karjeros perspektyvų dirbanti Džiulė Pauel jaučiasi beviltiškai įstrigusi. Negi jai teks tapti nevykėle namų šeimininke? Vienintelė viltis – ypatingas iššūkis. Mamos namuose Džiulė iš lentynos ištraukia apspurusią 1961 m. kulinarijos knygą „Įvaldant prancūziškos virtuvės meną“ ir pasižada: per vienerius metus ji išbandys kiekvieną Džiulijos Čaild receptą, visus 524. Nieko nepraleis ir nekeis, suras kiekvieną keisčiausią produktą, išmoks visų senovinių maisto gaminimo būdų. Ir visa tai aprašys tinklaraštyje kaip „Džiulės ir Džiulijos“ projektą. Bet pradėjusi nuo lengvutės bulvių sriubos ir išplaukusi į gilius Cervelles au Beurre Noir bei Rognons de Veau en Casserole vandenis, ji supranta, kad pažadą įvykdyti bus sunkiau, nei atrodė iš pirmo žvilgsnio...