Knygos "E numeriai" aprašymas
Knygoje "E numeriai":
- Visi maisto priedai;
- Nuorodos sergantiems alergija, astma, migrena ir kitomis ligomis;
- Genetiškai modifikuoti priedai;
- Gyvulinės kilmės priedai.
TURINYS
Dalyko skaidrumas ar visiškas nuolankumas? / 4
E numeriai - raktas, ką pirkti / 7
Ingredientai ir priedai / 8
Priedų įvertinimas/ 9
Maisto produktų priedai - gražus naujas funkcinio maisto pasaulis / 10
Juslinių skonių pakaitalai / 11
Kvapiosios medžiagos - skonio potyrių iliuzija / 14
Alergija ir maisto produktų netoleravimas: biologinės medicinos diagnostika ir terapijos galimybės / 15
Saldi pagunda greitai gauti energijos / 18
Genetiškai modifikuoti maisto priedai ir priedai / 20
Maisto produktų priedų sąrašas / 20
Novel Food direktyvos ir genų inžinerija / 21
Dažikliai / 22
Konservantai / 25
Rūgštingumą reguliuojančios medžiagos / 29
Antioksidantai / 30
Tirštinančios, stingdančios ir drėgmę išlaikančios medžiagos / 34
Emulsikliai / 36
Įvairūs maisto priedai / 40
Skonį gerinančios medžiagos, vaškai, dujos / 43
Šaldikliai, fermentai, krakmolai / 46
Literatūra / 51
Apie autorių / 52
Abėcėlinė rodyklė / 53
Autorius: Heinz Knieriemen
Leidėjas: Algarvė
Išleidimo metai: 2005
Knygos puslapių skaičius: 64
Formatas: 12x16, minkšti viršeliai
ISBN ar kodas: 9955-604-21-2
Vertėjas: Angelė Barkauskienė