Kodėl kartais pavalgius ima urgzti pilvas? Kodėl rytais iš burnos sklinda biotualeto „aromatas“? Kodėl susinervinus dingsta apetitas? Kiek kartų per dieną turime sėdėti ant klozeto? Dėl ko kankina nelemtas rėmuo? Kaip veikia antibiotikai ir laisvinamieji?
Jauna Frankfurto mikrobiologė Giulia Enders (gim. 1990) drąsiai, išmaniai ir linksmai prabyla apie dalykus, apie kuriuos išgirdę nuraustame. Tai virškinimas, žarnos, tuštinimasis, kakučiai... Pasitelkusi naujausius mokslo tyrimus ji detaliai – su visomis pikantiškomis smulkmenomis – paaiškina, kaip veikia net du trečdalius mūsų imuninės sistemos sudarantis virškinamasis traktas, kuris turi nuosavą nervų sistemą, o energiją ima iš bandelių bei tofu dešros.
Pasirodžiusi 2014-ųjų pavasarį knyga iškart tapo bestseleriu. Vokietijoje ji išleista 1 mln. egzempliorių tiražu, šiuo metu išversta jau į 26 pasaulio kalbas. Paprastai ir suprantamai parašyta knyga aktuali visiems ir itin naudinga turintiems mitybos bei virškinimo sutrikimų.