Tai stiliaus rinkinys, kuriame susilieja keistos užgaidos ir praktiškumas, dairomasi po menų, mados, maisto, kelionių, namų, sodų, grožio pasaulius.
Kiekviename skyriuje pateikiama bent keletas intriguojančių pasakojimų ir skaitytojui leidžiama pažvelgti į kartais neįtikimą grožio šaltinių praeitį. Autorė aprašo sprogstančią šampano istoriją, meną tysoti ant kušetės, prabangių dalykėlių – pirmųjų nėriniuotų apatinių – „proveržį“, senuosius saldžiakvapio šafrano naudojimo būdus; pasakoja apie ažiotažą, kilusį Londone pasirodžius pirmajam cilindrui, kulinarės Julios Child patarimus, kaip iškepti tobulą omletą, dvi raudonų lūpdažių vertintojų stovyklas Antrojo pasaulinio karo metais; atskleidžia Liudviko XIV silpnybę saldžiosioms Bartlett rūšies kriaušėms, indišką badmintono kilmę, 1650 m. parlamento bandymą Europoje užgniaužti „muselių“ maniją; pažeria įdomių faktų apie japoniško kimono evoliuciją, piligriminę Centrinio parko obelisko kelionę ir jaudinančias iškylas gryname ore.