Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

Manifestas: Stiklo depozito sunaikinimas

10.00 €
+0.50 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
Null
Leidimo metai:
Būklė:
Gera
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Rugsėjo 17 d. (antradienį) 17 val. Vilniuje, Dailininkų sąjungos galerijoje (Vokiečių g. 2), atidaroma stiklo menininkų paroda „Stiklo depozito sunaikinimas“.

Projekto rengėjai iškėlė ekologiškai brandžią idėją, skatinančią atkreipti dėmesį į aplinkos ekologiją, antrinį stiklo taros ir atliekų panaudojimą. Stiklo gamybai išeikvojama begalė energijos ir žaliavų. Parodos menininkai buvo pakviesti kūrybiškai perdirbti stiklo depozitą, kuris, atsidūręs gamtinėje aplinkoje, dūlėtų šimtus metų. Taip, panaudojant jau naudotus stiklo gaminius ar jų detales, buvo sukurti visiškai nauji utilitarūs gaminiai ar itin konceptualūs skulptūriniai objektai ir instaliacijos.

Pasak menotyrininkės Vaidilutės Brazauskaitės-Lupeikienės, „Stiklo depozito sunaikinimas“ – puiki teminė provokacija, skatinanti nežabotą vaizduotę ir kviečianti į stiklą pažvelgti neįprastai, kūrybiškai ar net su marginalinepotekste. Parodos autoriai pavertė stiklo atliekas, duženas, tarą provokuojančiomis interjero detalėmis, fantasmagoriškomis skulptūromis ar intelektualiais, efemeriškais, su filosofine potekste siejamais objektais – idiomomis.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (2258)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (12)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (2843)