Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

Mstislavas Dobužinskis: teatro dekoracijų, kostiumų, eskizų paroda. Parodos katalogas

24.95 €
+0.50 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Viršelis:
Minkštas viršelis
Puslapių skaičius:
64
Būklė:
Gera
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Gyvendamas Lietuvoje, M. Dobužinskis kūrė dekoracijas ir kostiumus operų (P. Čaikovskio „Pikų dama“, V. A. Mocarto „Don Žuanas“, J. Karnavičiaus „Radvila Perkūnas“), baletų (A. Glazunovo „Raimonda“, P. Čaikovskio „Miegančioji gražuolė“), dramų (V. Šekspyro „Hamletas“, N. Gogolio „Revizorius“) spektakliams. 1933 m. dalyvavo kuriant lietuvišką herbą, vėliavą, pašto ženklus. Sukūrė Kauno, Vilniaus, Peterburgo, kitų miestų peizažų, istorinių portretų .
Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje Vilniuje saugomas M. Dobužinskio scenografijos eskizų rinkinys yra įtrauktas į Lietuvos nacionalinį registrą. Tai yra vienintelė Lietuvoje ir pasaulyje tokia gausi ir vertinga šio dailininko scenografijos darbų kolekcija. Ši paroda supažindina žiūrovą su Mstislavo Dobužinskio darbais lietuvių teatrui 1919-1939 metų laikotarpiu, su ta dailininko kūrybinio palikimo dalimi, kuri priklauso Lietuvai.

Būklė-labai gera, bet truputį palankstyti viršelio kampai ir nelabai švarus viršelis.

KNYGYNAS, Pylimo 59, Vilnius. Knygą galite užsisakyti ir adresu www.knygavisiems.lt, o pasiimti mūsų fiziniame knygyne arba galime knygutę atsiųsti (Siunčiame LP registruotomis siuntomis ir LP Express paštomatais). Knygyno darbo laikas: Antradienis- Šeštadienis nuo 10 iki 16 val. Sekmadienį, pirmadienį ir švenčių dienomis nedirbame. Laikui bėgant, knygos būklė gali keistis.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (11642)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (1)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (2859)