Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

Raudok, drebėk, mirk : operos mėgėjo gidas

5.00 €
+0.50 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
9786094661891
Leidėjas:
Leidimo metai:
Būklė:
Nauja
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

„Raudok, drebėk, mirk" – puikiu stiliumi parašytas vadovas, skirtas ir tiems, kurie mano, kad apie operą neišmano nieko, ir ilgamečiams šio žanro gerbėjams. Opera per ilgai buvo laikoma uždaru melomanų prieglobsčiu, žanru, suprantamu tik išrinktiesiems. Tačiau dabar ji keičiasi drauge su naujomis atlikėjų ir žiūrovų kartomis, atsinaujina, stulbina, žavi – o drauge išlieka nesenstančia klasika. Bet pirmą kartą susidūrus su opera gali būti nelengva.

Autorius, užbėgdamas už akių, pats klausia: „Ar opera – įsipareigojimas visam gyvenimui, kaip kadaise vedybos? Ar operos mylėtojai, tarsi ištikimybe garsėjančios gulbės, susisaisto su šiuo žanru iki dienų galo? O gal tai panašiau į atsitiktinius santykius? Kodėl opera ir išjuokiama, ir kartu nuolat garbinama? Jei bilietai tokie brangūs, kaip operos teatrai surenka pilnas sales žiūrovų? Kodėl esama keturiasdešimt „Madam Baterflai" arba „Don Žuano" įrašų? Kodėl operos mylėtojai žiūri – arba klauso – tą pačią operą daugybę kartų?" Visa tai ir dar daugybė dalykų išaiškės perskaičius šią knygą.

Robert Levine sukūrė vadovą po žymiausius operų spektaklius, tapusius šio žanro simboliais. Jis pasakoja apie garsiausius kompozitorius, padeda suprasti operų siužetus, įdomumu kartais nenusileidžiančius romanams. Tai knyga, padedanti suvokti operos didybę bei žavesį ir pamilti ją, jei iki šiol to dar nepadarėte.

Robert Levine – tarptautinį pripažinimą pelnęs tekstų apie klasikinę muziką autorius, vyriausiasis ClassicsToday.com redaktorius.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (1144)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (2)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (2814)