Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

Džiugo varpai

Prekė yra parduota
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Būklė:
Gera
Aprašymas

Retas leidinys!

"Džiugo varpai" pirmoji P.Genio kūrybos knyga, iliustruota – J.Perkovskio , su autoriaus parašu/dedikacija bičiuliui.

Pranas Genys (1902-1952) - žymus Žemaitijos muziejininkas, literatas, kultūros ir visuomenės veikėjas. Senovės mėgėjų draugijos ir Žemaičių muziejaus "Alka" įkūrėjas, poetas. Žuvo stalinistiniame konclageryje.
Telšiuose jau nuo 1928 m. Prano Genio ir Stasio Anglickio iniciatyva buvo pradėti organizuoti literatūriniai vakarai, tokie mėgiami telšiškių. Pamažu jie tapo tradiciniai. Į tokius vakarus buvo pritraukiama vis daugiau Žemaičių rašytojų, literatų, meno žmonių. Savo kūrybą yra skaitę B. Brazdžionis, J. Dovydėnas, J. Paukštelis, I. Simonaitytė, S. Anglickis, S. Santvaras, N. Mazalaitė, Butkų Juzė, P. Gintalas, M. Linkevičius.
Renginys, padėjęs pamatus Žemaičių rašytojų sambūriui, 1936 m. įvyko Šiauliuose. Šį Žemaičių rašytojų literatūros vakarą kartu su S. Anglickiu organizavo ir P. Genys. To renginio metu buvo iškelta mintis, kad žemaičiams rašytojams reikėtų nuolat palaikyti ryšius, įkurti draugiją. 1937 m. spaudoje81 pasirodė žinutė apie tai, kad būsimai Žemaičių rašytojų draugijai Pranas Genys yra parengęs įstatus.
https://zemaitiuzeme.lt/aktualijos/laima-valatkiene-pranas-genys-ir-jo-kurybinis-palikimas-zemaiciu-muziejuje-alka/

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (200)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (13)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (7209)