Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!
5.00 €
+0.50 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
9786094801235
Leidimo metai:
Būklė:
Labai gera
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Palikdami savo gimtąją kariniu kumščiu valdomą Nigeriją ir išvykdami į Vakarus. Ifemelu ir Obinze buvo jauni ir įsimylėję. Graži, savimi pasitikinti Ifemelu atsiduria Jungtinėse Amerikos Valstijose, kur, nepaisant savo akademinių pasiekimų, ji pirmąkart gyvenime susiduria su tuo, ką reiškia juoda jos oda. Ramus, mąslus Obinze nori prie mylimosios prisijungti, tačiau Amerika po Rugsėjo 11-osios jo neįsileidžia, ir jis priverstas gyventi pavojingą imigranto be dokumentų gyvenimą Londone. Po 15 metų jie susitinka jau demokratinėje Nigerijoje, vedami aistros: tėvynei ir vienas kitam.

Viena garsiausių šiuolaikinių Nigerijos rašytojų Chimamanda Ngozi Adichie kartu ir viena skaitomiausių Afrikos autorių pasaulyje, jos kūrybą giria ne tik milijonai skaitytojų, bet ir literatūros kritikai. Jos romanas „Amerikana" (angl. „Americanah"), pirmąkart išleistas 2013 m., buvo trečiasis rašytojos kūryboje ir yra išverstas į 29 kalbas, tarp jų serbų, korėjiečių, portugalų ir vengrų. Tai kūrinys apie meilę, migraciją ir gyvenimo vertybes. Nigerijoje gimusios ir užaugusios Ch. N. Adichie knygos yra pelniusios įvairių tarptautinių apdovanojimų.

Lietuviškai jau yra išleistos dvi pasaulyje išgarsėjusios rašytojos knygos: „Kinrožės žiedas" (vert. Regina Šeškuvienė, Alma littera, 2005 m.) ir „Pusė geltonos saulės" (vert. Jolanta Narkevičienė, Metodika, 2012 m.). Išleistų knygų sėkmė rodo, kad Lietuvos skaitytojai domisi ir vertina autorės kūrybą, nes jos knygose jautriai ir taikliai aptariami visiems artimi klausimai – meilė, neapykanta, skausmas, vidinės stiprybės reikalaujantys iššūkiai. Ypač daug dėmesio jose skiriama moterims ir jų išgyvenimams.

„Meilės istorija, bet kartu ir įstabi šiuolaikinių požiūrių į rasę analizė, skrodžianti tris žemynus... Įtraukianti ir nepaleidžianti knyga", – The Guardian

„Nuostabi knyga... Tai retas atvejis šiuolaikinėje grožinėje literatūroje: sodri, didinga meilės istorija, kartu ir labai šmaikšti visuomenės kritika", – žurnalas Vogue

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (16)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (10671)