Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

Žali sausainiai

4.00 €
+0.50 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
978-609-466-281-2
Leidėjas:
Leidimo metai:
Viršelis:
Kietas viršelis
Puslapių skaičius:
300
Būklė:
Nauja
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Psichologė ir psichoterapeutė Agnė Matulaitė buvo įsitikinusi, kad ji labiau kalbėtoja nei rašytoja, tačiau, paskatinta kolegų ir šeimos, savo gilesnius pamąstymus apie kasdienius dalykus sudėjo į knygą „Žali sausainiai. Knyga sveikiems neurotikams“, kurioje atskleidžia jautrias įžvalgas ir leidžia skaitytojui atpažinti bei geriau suprasti save.

Autorės tekstai, kai kurie jau viešinti socialinėje erdvėje, jos įžvalgos apie kasdien patiriamus, matomus, išgyvenamus dalykus, kūno ir sielos jutimų apmąstymai – visa tai sudėta knygoje, kuri puikiai atspindi A. Matulaitės tikėjimą, jog ji – kalbėtoja. Knyga iš tiesų parašyta taip, jog pati prabyla į skaitytoją – drauge mąsto, padeda suprasti ir atpažinti savo jausmus.

Pasak A. Matulaitės, daugelis mūsų šiais laikais galėtų vadintis sveikais neurotikais. Mes pernelyg daug nerimaujame, tačiau kuo puikiausiai funkcionuojame. Nerimas tapo nuolatiniu palydovu, kuris tik kartais padeda, o kur kas dažniau bereikalingai stabdo, verčia bijoti ir nepasitikėti savimi, jaustis vienišiems. Ne kartą knygoje A. Matulaitė pabrėžia lėtumo svarbą ir tą privilegiją gyventi lėtai, kurią turi vis mažiau žmonių. Nepaisant trumpų knygos tekstų, joje taip pat juntamas lėtumas.

Knygoje „Žali sausainiai“ A. Matulaitė aprėpia daugybę gyvenimiškų temų – nuo santykių su tėvais ir vaikais iki politikos ar buvimo moterimi reikšmės. Ji kelia klausimus ir drauge ieško atsakymų – kur slypi meilė? Kodėl svarbu kalbėtis? Drąsiai ir atvirai kalba apie kūniškumą, seksualumą, požiūrį į psichologus, santykius darbinėje aplinkoje, išvaizdą ir senėjimą, mokslą ir žaidimus.

Nenustebkite čia radę ir išsamesnę komplimentų ar dainos „Juoda orchidėja“ analizę. Tačiau autorė nesistengia vien tik psichologės žvilgsniu vertinti visko, kas vyksta žmoguje ir jo aplinkoje. Knygoje „Žali sausainiai“ apstu paprastų ir jautrių pastebėjimų, trumpų vaizdelių, kuriuos A. Matulaitė palieka pajusti ir įvertinti skaitytojui, neprikišdama jokio vertinimo ar analizės.

„Jums pažįstamas tas jausmas, kai po visus namus ieškai kokio nors daikto ir netikėtai randi savo kišenėje? Arba kai eini pro tą pačią vietą keletą kartų per dieną ir staiga pastebi, ko iki tol nematei? Taigi. Agnė visiškai netikėtai kitaip rašo apie tai, ką mes kasdien patiriame, bet dažnai to nepastebime ir nepakankamai įsisąmoniname.“
Dr. Paulius Skruibis, psichologas

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (30)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (2)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (10828)