Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

Perženk slenkstį: Lietuvių kalbos mokomoji priemonė kitakalbiams

7 €
+0.50 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
9955512164
Leidimo metai:
Viršelis:
Minkštas viršelis
Puslapių skaičius:
248
Būklė:
Labai gera
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Žodynas skiriamas jaunesniojo ir vidutinio mokyklinio amžiaus tautinių bendrijų mokyklų moksleiviams, išeivijos lietuviams, migruojančių darbuotojų vaikams ir visiems kitiems, norintiems mokytis lietuvių kalbos.

Žodyną sudaro trys dalys:

1. Lietuvių–anglų–lenkų–rusų kalbų žodynas (apie 3000 žodžių). Žodyno branduolį sudaro svarbiausi "Slenksčio" žodžiai, įgalinantys savarankiškai bendrauti konkrečiose komunikacinėse sitaucijose. "Slenksčio" kalbos ištekliai papildyti žodžiais, atspindinčiais ugdymo(si) aplinką, mokinių mokymosi poreikius ir Lietuvos socialinį kultūrinį kontekstą, ypač susijusį su istorine, kultūrine bei literatūrine Lietuvos praeitimi, taip pat su naujų mokomųjų priemonių leksika.

2. Teminis paveikslėlių žodynas. Jame žodžiai aiškinami piešiniais ir kalbos vartojimo pavyzdžiais. Paveikslėliai sugrupuoti pagal socialines kultūrines bendravimo temas ir leksines grupes.
Sitauciniai paveikslėliai leidžia prisiimti įvairius socialinius vaidmenis, kurie yra labai svarbūs moksleivių socializacijai, nes socializacijos procese kalba yra svarbiausia komunikacijos priemonė, lemianti žmogaus galimybes bendrauti, suprasti pašnekovą ir perduoti norimą informaciją.

3. Elementari gramatikos santrauka su pavyzdžiais, netaisyklingųjų veiksmažodžių bei sunkesnės rašybos žodžių sąrašais.

Tai pirmasis tokio pobūdžio leidinys mokiniams, kuriems lietuvių kalba nėra gimtoji. Ypač jis tinka šeimai, nes patogu drauge naudotis paveikslėlių žodynu – mažiau įgudusiam kalbos vartotojui gali padėti artimieji: jaunesniems vaikams vyresnieji broliai ar seserys, tėvai arba seneliai, o besimokantiems suaugusiems – vaikai.

Žodynas ir kaip savarankiškas leidinys, ir kaip integrali naujų mokomųjų priemonių komplektų dalis skiriamas informaciniams gebėjimams ugdyti, kalbai kaip tautos kultūros išraiškai pažinti, žodžio formai ir reikšmei identifikuoti.

Žodynas atitinka valstybinės kalbos standartus, programų reikalavimus bei mokomųjų priemonių turinį ir ugdo vaiką vertybiniu, pažintiniu, emociniu aspektu, padeda skleistis bendravimo, informacijos gavimo ir teikimo, intelektinės ir kūrybinės raiškos gebėjimams.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (699)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (3588)