Daugelyje šeimų tapo įprasta šeštadieniais kepti pyragus. Tačiau dabar jie jau nebe tokie kaip anksčiau, kai kuklus įdaras būdavo slepiamas po labai storu tešlos sluoksniu. Šiuolaikinių kepėjų kūryba visiškai kitokia. Tešlos tėra labai nedidelė dalis, o įdaras verčia stebėtis: tai pomidorai, įvairiaspalvių paprikų ankštys, žaliosios ir juodosios alyvuogės, kaparėliai, kumpis, upėtakiai ir lašišos, tunai, pievagrybiai ir gluosninės kreivabudės, vasariniai moliūgai, brokoliai, nebrandintasis sūris ir daug ko kitko. Žinoma, nepamiršti ir seniai pamėgti dalykai: uogos, obuoliai, rabarbarai, varškė. Tarp visų pyragų receptų tikriausiai rasite sau tinkamų sūroko skonio arba saldžių kepinių.