Legendinė knyga, užauginusi ne vieną kulinarijos kartą, ne mažiau vertinama ir šiuolaikinių šeimininkių.
Knygoje miltinius konditerijos gaminius gamina prityrę konditerijos meistrai, šios srities menininkai.
Ši mokymo priemonė skiriama rengiamiems konditeriams.
Ja galima naudotis ir konditerių kvalifikacijos kėlimo kursuose, šeimininkių rateliuose.
Knygoje išdėstyti svarbiausieji konditerijos cecho darbo momentai, trumpai apibūdinti produktai, jų paruošimas gamybai. Nurodomi tešlos susidarymo ypatumai, tešlų purintojai ir jų savybės.
Daugiausia vietos skirta tešlų ir jų gaminių ruošimui. Aiškinama gaminių puošimo reikšmė ir technika, papuošimų gamybos technologija.
Knygos pabaigoje panagrinėti konditerinių gaminių kokybės tikrinimo būdai, nurodyti gaminių realizavimo terminai.