Filosofams jis davė pretekstą amžinai ginčytis dėl pirmumo, liliputams - priežastį kariauti. Persai jų dovanoja jauniesiems per vestuves kaip vaisingumo simbolį, kinai puošia raudonai gimus vaikui ir tiki, kad tai atneš naujagimiui sėkmę.
Daugelyje pasaulio šalių kiaušinis simbolizuoja visa ko ištakas, gyvenimo pradžią. O štai virtuvėje tai - ne tik pradžia, bet ir visa ko pagrindas. Juos galima tiekti virtus ir keptus, kiaušiniais tinka gardinti beveik visas mišraines, paštetams jie suteikia purumo, paįvairina šaltibarščių ir barščių skonį, suteikia sotumo trintoms sriuboms, be jų neparuoši daugelio padažų, na, kad ir visų mėgstamo majonezo.
O ką jau kalbėti apie desertus ir pyragus! Šioje knygoje rasite gausybę pačių įvairiausių, tradicinių ir naujoviškų kiaušinių valgių receptų. Išsamus aprašymas ir pažingsniui iliustruoti receptai padės bet kurį pasirinktą gardumyną paruošti iš pat pirmo karto.