Manote, kad žaliavalgiška virtuvė – tai vien prėsko skonio daržovės ir salotų lapai? Knygos „Žalia – gardu. 100 žaliavalgiškų receptų“ autorė pasirengusi šį stereotipą paneigti. Jau antrus metus ji nesustodama kuria, eksperimen-tuoja, derina įvairius produktus ir ieško naujų skonių.
Kaip teigia Jurgita, jos misija – kurti tokius patiekalus, kurių skonis būtų priimtinas ne tik prisiekusiems žaliavalgiams, bet ir kiekvienam, siekiančiam valgyti sveikiau: „Noriu parodyti, kad maistą galima paruošti skaniai ir kūrybiškai jo neverdant, netroškinat, nečirškinant keptuvėje. Toks maistas išsaugo visas vertingąsias savybes, bet skoniu primena tradicinį. Iš žalių, neapdorotų produktų galima paruošti bet kokį gardų patiekalą: sriubą, užtepą, maltinukus, ir netgi „silkę“ patalu¬ose. Na, o žaliavalgiškiems saldumynams ar ledams apskritai abejingų nelieka. Tad kviečiu drauge pasinerti į gardžių eksperimentų pasaulį. Gaminti, skanauti, patirti naujų atradimų džiaugsmą“