Mūsų duona kasdieninė – tai vienas iš pagrindinių maisto produktų, kuris yra ne tik baltymų, angliavandenių, vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis, bet ir produktas, turintis reikšmės daugelio ligų gydymui ir profilaktikai.
Liaudies išmintis sako: „Pavalgei, surink ir trupinėlius". Ne iš šykštumo atsirado šie žodžiai. Jie mokė vaikus ir suaugusius taupumo. Ekonomistai paskaičiavo, kad, jeigu šeimoje liks nesuvalgyta 100 g duonos, tai per metus susidarys 36,5 kg. O tai
- ištisas suartas ir užsėtas žemės laukas. Duoną reikia branginti. To neturėtų pamiršti nei tas, kas ją augina, nei tas, kas kepa, parduoda, nei tas, kas perka.
O jeigu neapskaičiavote ir nupirkote duonos daugiau, negu reikia? Jokiais būdais neišmeskite! Sumanios šeimininkės rankose net ir sužiedėjusi duona pavirs skaniais ir originaliais valgiais.