Žaliavalgystė – vis labiau plintantis judėjimas, populiarinantis mitybą termiškai neapdorotu maistu. Tie, kurie pirmą kartą išgirsta šią sąvoką, nustemba: negi galima valgyti tik žalią maistą? Taip! Jis neapdorojamas kepant, verdant, konservuojant, tad jame lieka visos naudingos medžiagos. Šis maistas gyvas! Gamta pasirūpino viskuo – mums belieka tik su džiaugsmu tuo naudotis. Žmonėms, susidomėjusiems žaliavalgystės idėjomis, kyla klausimas, o ką gi valgyti? Pasirodo, žaliavalgio meniu gali būti labai platus. Ši knyga parodys, kad galima iš gyvų, žalių produktų gaminti įvairius ir neapsakomai skanius patiekalus. Termiškai neapdoroti produktai gali suteikti žmogui daug daugiau malonumo savo natūraliu skoniu, kvapu, konsistencija ir spalvomis. Tereikia trupučio vaizduotės – ant Jūsų stalo atsiras skanių, sveikų ir energijos teikiančių valgių. Net jei nesiruošiate keisti įprastos mitybos ir tapti žaliavalgiu – ši knyga vis tiek bus Jums naudinga. Galėsite paįvairinti savo stalą patiekalais iš daržovių, vaisių, riešutų, sėklų.