Kolegos ir geri bičiuliai stilistė Agnė Jagelavičiūtė bei virtuvės mitų griovėjas Alfas Ivanauskas šį kartą susitiko ne prie pusryčių stalo aptarti verslo reikalų ir ne gimtadienio puotoje. Jų susitikimo vieta – virtuvė. Maisto gaminimas abiem – dar vaikystėje užgimusi aistra, kuri laikui bėgant niekur nedingo, atvirkščiai – kasdien tik augo.
Moteris ir vyras. Mama ir viengungis. Labai skirtingi ir labai panašūs. Tas pats patiekalas ir dvi skirtingos interpretacijos.
Agnė ir Alfas gamina labai įprastus patiekalus iš labai įprastų produktų taip, kaip jie kasdien ar savaitgaliais gamina sau, savo namiškiams ir draugams. Šioje knygoje Agnė ir Alfas siūlo daugiau nei šimtą idėjų, kaip pasitikti netikėtai užgriuvusius draugus ar kaip net paprasčiausius pusryčius paversti švente, kuo nustebinti į svečius atvykusius vyro tėvus ar kaip mažiausią šeimos narį įkalbėti suvalgyti morką, kurią, vos pamatęs, paleidžia dūdas.