Antipasti, tapas, mezze – lengvi patiekalai visame pasaulyje turi ne tiek daug vardų, tačiau begalę veidų. Tai gali būti labai įvairūs šalti ir šilti valgiai, tačiau visi jie turi bendrą savybę: jų užkandus dažnai nė neprireikia pagrindinių patiekalų, kurie mūsų akyse, galima sakyti, tampa praeitimi.
Ar tai būtų kvapni sriuba, ar originalios salotos, rafinuoti mėsos, žuvies, daržovių užkandžiai ar karališki paštetai, užtepėlės ir t.t. – viliojanti pradžia sėdus prie stalo lemia pusę vaišių sėkmės! Gardžiuokitės krepšeliais su alyvuogėmis ir rikota, rūkyta žąsies krūtinėle su obuolių kompotu, lašišos ir gražgarsčių paštetu, kremine gelteklių sriuba su parmezano paplotėliais ir daugybe kitų skanumynų.