Šią knygą "Kaip gamina Amerikos vyrai"paskatino parašyti nuostaba, neįprastas vyrų noras išreikšti save gaminant valgį. Amerikoje įprastą, bet Lietuvoje dar neprigijusį, vyrų saviraiškos būdą inspiravo noras būti sočiam. Ne, oi, ne pasisotinti suvalgius kažkieno pagamintą maistą, bet pasigaminti patiems ir net pavaišinti.
Amerikos žemyne vyrai gamina ir nesididžiuoja, nelaiko savęs nei didvyriu, nei kankiniu. Vyrai turi savo receptus, išmano apie prieskonius, moka serviruoti stalą. Turi kantrybės ir fantazijos. O kad lietuviai šitaip!
Šio žemyno virtuvė gana įvairi, nes jame gyvena įvairių tautybių žmones, kurios puoselėja savo tradicijas. Gal ši knyga pakeis tautiečių vyrų nuomonę, kad virtuvė yra vien moters veiklos laukas.
Pabandykite pagaminti kelis receptus, gal pavyks ir patiks. Nepaprastų gebėjimų nereikia, tik kantrybės ir noro. Skanaus!
P. S. Amerikiečiai suvartoja daug sūrio. Juo pagardina mėsos patiekalus, deda į salotas. Tai nėra vien sumuštinio sudedamoji dalis. O ir sumuštinis kitoks, kartais jis - vaizduotės vaisius, originalus. O kodėl negalimas salotų ir vaisių derinys? Taigi tie patys vitaminai! Improvizuokite! Virtuvė pati tinkamiausia vieta staigmenoms!
Parašykite atsiliepimą