Fotografuotas 1928 metų leidimas. Turinys: 1 dalis: Vaisių vyno gaminimo naudingumas. Vynų vardai. Kaip pasidaro vynas. Vyno mielės. Kaip paruošti vaisius ir uogas vyno gamybai. Kaip iš vaisių ar uogų padaryti sultis. Kaip paruošti sultis rauginimui. Kokiuose induose vynas raugiamas. Vyno mielės ir jų paruošimas rauginti. Kokių reikia sąlygų gerai vynui rūgti. Didysis rūgimas. Vyno nupylimas ir priežiūra rūgimo metu. Ramusis rūgimas ir priežiūra. Kaip padaryti saldų vyną. Vyno subrendimas. Drumsto vyno pataisymas. Supylimas į butelius. Kaip laikyti vyną buteliuose. Vyno ligos. 2 dalis: Įvairių vaisių vynai - Obuolinis vynas. Kriaušių vynas. Agrastų vynas. Baltųjų serbentų vynas. Raudonųjų serbentų vynas. Juodųjų serbentų vynas. Aviečių vynas. Gervuogių vynas. Braškių ir žemuogių vynas. Vyšnių vynas. Slyvų vynas. Mėlynių vynas. Spanguolių vynas. Bruknių vynas. Šermukšnių vynas. Įvairių vaisių ir uogų mišinių vynas. Midaus gaminimas - Koks medus tinka midui gaminti. Kaip medų verda. Midaus apraugimas. Kaip gaminti vaisinį midų. Midui gaminti pavyzdžiai. Vaisiniam midui gaminti pavyzdžiai. Kaip sužinoti vaisių sulčių rūgštingumą ir saldumą - Kaip sužinoti sulčių rūgštumą. Kaip sužinoti sulčių saldumą. Kaip atliekamas tyrimas su sacharometru. Kaip reikia sultis pasaldinti ir praskiesti.